| podpora | galerija | kontakti | povezave | domov
KONTAKTI

CD mikelis, Mihael Tominšek s.p.
računalništvo in internet
07 3099 201 - info(af)mikelis.si
031 656 284

podpora in gonilniki
podpora(af)mikelis.si

delovni čas
prilagodljiv; odzivni čas 24 ur

sedež podjetja
Dobrava 14
8222 Otočec

Podrobnosti
o podjetju | o direktorju | o Otočcu
MIKELIS - kontakti - mihael tominšek


Mihael Tominšek, direktor podjetja

...rojen v Celju

Prvi malošolski koraki so bili v Petrovčah pri Žalcu, naslednjih osem osnovnošolskih let pa je bila destinacija Šentjernej. Trenutno končana srednja elektrotehnična šola v Novem mestu, študij elektrotehnike v Ljubljani pa se je vedno podrejal elektroniki, računalnikom in videoprodukciji. K tehničnim izobrazbam je pridana tudi nižja glasbena šola, ter praktična vsakoletna izobraževanja s področja programske opreme (Microsoft, F-secure, Adobe/Corel,...) in strojne opreme (Intel, Equip, Level One, Konica Minolta,...), za kar nosim tudi certifikate.

Glavne interesne dejavnosti v mladosti so bile recitatorski, računalniški in modelarski krožek. Vmes so se znašli še malo radioamaterji. Glasbena šola in igranje v pihalnem orkestru Iskra Šentjernej - na bobnih. Potem je bil pevski zbor Pionir iz Novega mesta. Srednja šola je dala ljubezen do elektronike in računalnikov. V tistem času je doma stal tretji najboljši računalnik na šoli, ter drugi sploh v razredu - 80286, 16MHz, 2Mb rama in 66Mb diska z VGA grafiko :) 16 barv na ekranu (EGA) je bil sicer takrat normalni pravi luksuz. Pisalo se je v BASIC-u, učili smo se C++.

Zgodila se je televizija Vaš kanal, Novo mesto. Zanimanje za videotehniko je preraslo v resen hobi. Osnove so pognale korenine, dva video studia v Ljubljani sta jih prekalila. TV3 je ponudila prvo resno službo (in spravila študij na klin). Prišli so prvi AVID računalniški montažni sklopi v Slovenijo in ni se bilo težko kot prvi Slovenec naučiti montaže z računalnikomna AVID sistemih. Pred tem je program Cubase že delal doma z glasbo podobne stvari. Angleži iz AVID teama so bili frapirani, saj so oni (starci) potrebovali leta izobraževanja, da so obvladali na pedagoškem nivoju. Kasneje na RTVS je bilo vrhunsko obvladovanje naprav in sistema dovolj, da je bilo treba poleg redne službe izobraževati še vse nove in stare montažerje na novih INCITE sistemih, ki jih je nabavila RTV za montažo. No, TV3 je propadla, delo za A-kanal se ni obneslo zaradi nestrinjanj med ekipami, POP TV ne diši, prišla je RTV Slovenija. Najvišja stopnička pri nas. Od tu naprej se je med potjo od strokovnjaka začetnika do strokovnjaka videomontaže na vseh možnih sistemih obrnilo še sedem let. Hobi je postal služba. Do današnjih dni je pod mojo montažno roko in glasbeno opremo dobilo priznanje 5 dokumentarcev Mednarodna obzorja, neprešteto ostalih kratkih in daljših razvedrilnih in dokumentarnih vsebin, ter v letu 2005 izredne pohvale za montažo in zvokovno obdelavo CELOVEČERNEGA FILMA TRDINOV RAVS in leta 2007 VIVAT KOZINA. Ter drugih. Reference >>>

Leta 1994 je zakraljeval kot najboljši osebni računalnik na Otočcu AMD 80486 DX2 66. Zelo kmalu so sledili še drugi in potreba po reinštalacijah tedaj še beta verzije zelo nestabilnih Win95 je bilo veliko, sosedove mularije pa neznosno. Vsak ata je mulcu kupil gajbo. Treba je bilo rihtat cele noči, da je zjutraj ata lahko sprintal kar je potreboval, saj napreden mulc vedno vse sesuje. Če so počitnice še bile v opravljanju elektroinštalaterskih del, je bil vsakdan v glasbi in računalnikih. Ljubljanska FER je bila pravo leglo idej in informatike. Dobavitelji strojne opreme nikoli niso v zadostni količini postregli z informacijami o domačem sistemu. Najboljši serviser je človek sam. Podoben guru in idol je bil prijatelj Matej, kasneje vodja uspešne trgovine z računalniki.

Otočcu so priklopili telefon, pa isdn, pa adsl, pa vdsl... Bil je tudi mIRC. Pa prva osebna spletna stran zaradi slik, da jih ni bilo venomer treba pošilajti puncam. Stran je morala biti boljša od sosedove. Treba je bilo poglabljati znanje. Sosed ni počival, znanja je bilo vse več in več... 10 let dela v videoprodukciji, vsakodnevna vožnja v Ljubljano in neizmerno veliko prijateljskih klicev na pomoč v računalništvu in internetu je sprožilo idejo o ceniku storitev, o podjetju. Eno leto po ideji, se je le-ta uresničila in začela se je doba MIKELIS.

Velika strast do vožnje tovornjakov na špedicijah se je spet morala omejiti na nekaj občasnih hobi voženj v Italijo.

NASTAL JE PORTAL ZNANJA IN STORITEV - DOBRODOŠLI !

| domov | povezave